din mening; tiggere

Hallo!

Tenkte jeg skulle ta opp et nok så kjent tema; nemlig tigging. Selv så har jeg ikke så god "erfaring" eller kjennskap til tigging/tiggere, men har jo som hver nordmann min mening. Jeg har ingenting i mot de norske tiggerne/uteliggere, for de sitter jo bare der. Men når det kommer til de utenlandske, og da ofte rumenske, så bringer det mildt sagt frem djevelen i meg. Det er greit nok at de er fattige (eller er de det?), men å gå nærmest oppi trynet til folk for så å se så trist ut som man kan for å få et par kroner, så blir jeg virkelig irritert.

Nå kan jeg jo ikke ta på meg all denne "kunnskapen" om hva de egentlig vil oppnå her i Norge ved å tigge, men jeg har også hørt utallige historier fra folk, her i distriktet spesielt om romfolk som de da blir kalt. Ene historien inneholder at de alle har en bakmann som de jobber for, tjener inn penger, "avslutter" dagen og drar hjem til et flott hus på Oslos beste vestkant. Den andre inneholder at de reiser rundt i en stusslig nokså rusten kassebil, ringer på dører til folk og spør om de feks. vil kjøpe malerier, mens noen andre sniker seg inn i huset, eller rundt om ute huset for å stjele ting de kan selge videre.

Jeg husker enda tiden det ikke var tiggere her i Kongsvinger, men det kommer vel en tid hvor jeg glemmer det og. Til og med på Skarnes er det tiggere. Jeg skjønner ikke. Hvorfor kan de ikke bare skaffe seg en jobb? Igjen, det kan jo være vanskelig, men det virker i hvertfall ikke som om noen av dem prøver. Hadde en opplevelse personlig tidligere idag, jeg og mormor var på Coop Mega og handlet, og vi måtte stå ute og vente på taxi, og da kommer det en tigger bort til oss. Står der og mumler ett eller annet, mormor rister på hodet og mannen fortsetter å mumle. Tror ikke jeg overdriver om jeg sier at han sto der i hvert fall to minutter.

Okei, nå høres det jo ut som jeg er verdens mest dømmende person, men som nevnt tidligere i innlegget er jeg bare nok en nordmann med sin mening.


bildet er hentet fra google.

 

Så nå kjære lesere vil jeg gjerne høre din mening om tiggere/tigging.

 

Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » Februar 2015
hits