selfharming

Hallo!

Idag skal jeg skrive om et ganske så seriøst tema, nemlig selvskading. Dere som har lest bloggen min en stund vet at jeg også har drevet med dette, men er nå snart en måned siden sist jeg tok tak i et redskap for å skade meg selv. Dessverre, så er det veldig mange som sliter med dette, ikke bare her i Norge, men også i mange andre land. Jeg kommer stadig over nye blogginnlegg eller "artikler" hvor det handler om selvskading, og hvordan de har kommet seg, eller hvordan de fortsatt sliter med det. For enkelte kan det jo til og med gå så langt at man ikke klarer å slutte, og en dag, så kan det være for sent. Jeg har vært borti et par historier hvor folk har kuttet seg såpass ille at de må inn på sykehus for å sy sting. Heldigvis kom jeg aldri så langt. Og det har jeg alle vennene mine å takke for. Har lett litt rundt for å prøve å finne noen statistikker på dette, men fant ingenting.


bilde funnet på google.

Mitt råd til deg, om du leser dette og er selvskader; når du kjenner du er på vei til å skade deg selv, RING EN VENN. Vet dette kan være vanskelig å tenke på og i det hele tatt huske når man er inne i sin lille "boble", men det hjelper virkelig og du har en god bestevenninne/kompis som er villig til og høre på deg og hjelpe. Jeg selv har et par sånne venner. For ikke så lenge siden holdt jeg på og sprekke fordi jeg har vært/er litt nede, så var jeg på vei inn på rommet mitt, nemlig for å skade meg. Heldig som jeg var, ringte en kompis meg og lurte på om jeg ville være med ut en tur, og jeg er glad jeg sa ja. Dermed ble det heldigvis ingen nye kutt på armen min.

Ikke bare er det dumt å kutte seg, det vet vi alle, men man får jo også utrolig mange stygge arr. Jeg kjenner noen som har drevet med dette(heldigvis har de klart å slutte) og de har arr. Alle sliter, noen litt mer enn andre. Selv syns jeg selvskading er en utrolig fæl ting, men uansett så velger noen dette fremfor å prate med noen. Er du så uheldig at du ikke har noen venner, så ring en hjelpesentral! Fra 14-20 så er det folk som sitter ved telefonen på Kors på halsen, og hit har jeg selv ringt en gang. Du er helt anonym, og de hjelper deg så godt de kan. Nummeret dit er 800 333 21. 

Jeg vet selv, at jeg hadde vært utrolig lei meg om noen av mine nærmeste venner hadde begynt med selvskading fremfor å prate med meg, eller noen av sine andre nærmeste. Jeg har jo selv valgt dette en gang, og det angrer jeg på nå. Men som sagt, når man er i sin egen lille "boble", så er det ikke så lett og tenke helt fornuftig. Da vil man helst få slutt på smerten der og da, og for oss selvskadere(tidligere også), så er dette valget. Vi, eller i hvertfall jeg, og vet at noen andre også føler det sånn her, at der og da, så har vi ikke noe annet valg. Det er(var) befriende og bare finne noe som kunne lage et kutt på armen min. Men jeg har lovt meg selv at dette ikke skal få ødelegge meg lenger. Jeg skal ikke kutte lenger.

Jeg vil gjerne oppfordre dere til å sende meg en mail (rikamblogg@hotmail.com) eller en melding på facebook, om dere sliter med dette, om dere vil fortelle meg dere historie. Så gjør det. Trenger dere noen å prate med; skriv til meg. Dere er hjertelig velkommen, og ingenting kommer ut. Det kan jeg love dere. Vet hvor jævlig det er å måtte holde på en sånn hemmelighet som dette. Så jeg er her for dere.

Dette ble ett litt langt innlegg, men måtte få det ned. Jeg håper noen vil fortelle meg hvis dere sliter med noe!♥

det store utland

Hei!

I går var jeg med S til det store utland, altså Sverige. Skulle hovedsaklig ha snus, men ble litt ekstra også. Haha, føler meg litt slem som dro han med inn i alle disse klesbutikkene. Før han hentet meg, var jeg på senteret her i Kongsvinger, oog innom Bik Bok igjen, hvor jeg fant litt mer godsaker som ble med hjem!


Singleten er fra Carlings og på salg kostet denne meg bare 65 kr! Skjørtet er fra Bik Bok. Jeg bruker det som høytlivskjørt, ergo så kort på bildet.


Toppen er helt basic og også fra Bik Bok.


Øreringer og neglefil. Så lenge jeg har utvidelse i det ene øret, bruker jeg bare en ørering. Derfor tenkte jeg at disse passet perfekt!


Hjerteringen, denne går det ann og åpne, feste med magnet. Jeg har ikke langt noe inni der, i og med at jeg rett og slett bare ikke vet hva det skulle vært. Alt jeg handlet på Bik Bok kostet meg bare 119 kr! :-)
Parfyme fra Nicki Minaj, kjøpt på Kicks. Denne her lukter bare så utrolig godt! Kostet 339.

Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden. Skal spise middag med familen klokka 8 og etter det kommer S en tur.

Ha en herlig fredag alle sammen!♥

innkjøp 14.01.14

Hallo!

Fikk vite at stipendet kom inn på fredag allerede, så etter jeg hadde kommet til Kongsvinger en halvtime(!!!!) for sent, gikk jeg innom senteret, for å titte om det var noe salg. Oog det var det jo selvfølgelig! Jeg var innom Bik Bok og Glitter og fikk med meg litt saker :-)


Armbånd fra MK and A Olsen, ring og nesestrips(?) striper kanskje, haha. Alt dette betalte jeg bare 80 kr for!


Ble litt mørkt bilde, men elsket dette armbåndet med en gang jeg lå øynene mine på det. Så det ble såklart med hjem!


Dekselet som sitter på mobilen ble kjøpt forrige uke, men ble også kjøpt på Glitter, så valgte å vise dette samtidig. Jeg syns det er superbra at de har fått inn litt deksler til Samsung også, for det har jeg virkelig savnet! Det nye dekselet og øredobbene betalte jeg 87 kroner for! Billig handel, men jeg ELSKER å handle på salg!

Hva syns dere om innkjøpet?

bloggerne

God kveld!

Nå sitter jeg godt plassert foran tv'n og ser på bloggerne. Det har ikke stått på mer enn 20 min, men jeg kan ærlig innrømme at jeg elsker serien allerede. Mest fordi at favoritt bloggeren min Sophie Elise er med. Hun er virkelig ei fantastisk jente, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med henne i gjennom serien. Jeg har til og med fått høre at jeg noen ganger ligner på Sophie i ansiktet. Selv så skjønner jeg ikke det, men jeg tar det som et kompliment.

Har ikke gjort store ting idag, bare hatt litt tid med mamma før hu dro hjem igjen. Og lest til prøve. Prøve på en mandagsmorgen burde rett og slett ikke vært lov. Men må man så må man vel. Jeg har bare tatt to bilder idag, og det er sugne mobilbilder. Men det er vel bedre enn ingenting. Skal prøve å bli flinkere med kameraet. Men vet ikke i hvilken grad jeg blir å ta det med på skolen siden skjermen min er knust, og siden jeg ikke har kameraveske, så er jeg ikke så veldig keen på å bare legge det i bagen. Skulle ha fått fiksa det, men da man lever på stipend, så er det enklere sagt enn gjort.


Toppen kjøpte jeg på Bik Bok på tirsdag for bare 45 kr! Var 50% og 70% i nesten hele butikken. Så da måtte jeg bare slå til. Neglelakken min er også derifra. Mobildekselet mitt har jeg kjøpt på Glitter for bare 80 kr.


Syns ikke så godt her, men jeg har begynt og utvide øret mitt! Om jeg ikke tar helt feil, så har jeg i 2mm, og skal gå en eller to høyere. Har ikke helt bestemt meg enda, men skal ikke ha sån megastort øre.

Nå skal jeg se ferdig bloggerne, så se på golden globe, og da er det natta!

this is it.

Hallo!


Sett noen av dere har vært innom bloggen min mens jeg har vært borte, og det er utrolig koselig og høre at dere savner meg, ikke minst! Jeg har vært borte fra bloggen fordi jeg rett og slett er psykisk utmattet. Jeg klarer å komme meg på skolen, men det er egentlig det. Når jeg kommer hjem igjen, så har jeg ikke igjen noe energi til å gjøre noe som helst, så blir til at jeg setter på en serie, eller legger meg ned for å sove. Vennene mine har jeg jo selvfølgelig, og det er jeg utrolig takknemlig for. For jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten dem..♥ For tiden så har jeg ingen kjæreste, jeg har guttevenner, men ingen kjæreste. Jeg er ikke på leting heller, bare ja, tar det egentlig litt som det kommer!

Selvskadingen går også nedover, det har nå gått litt over en uke. Og jeg er stolt. Jeg er ikke stolt over at jeg sprakk, men jeg er stolt av at det igjen begynner og gå i riktig retning. Og denne gangen skal jeg virkelig klare det. Jeg skal ikke sprekke. Jeg vil ikke lenger være den som går og viser fram usikkerheten sin. Ikke vil jeg være usikker lenger heller. Jeg er lei av alt av bullshit, lei av alle som skal såre meg. Det får meg til å tenke;"Kanskje det er min tur til å såre alle som har såret meg?". Men jeg klarer ikke en gang å fullføre tanken før jeg igjen tenker på enhjørninger som driter regnbuer.

Jeg har som sagt gode venner og prate med. Og jeg forteller alt til de, jeg stoler på de. Guttevenner er det litt værre med. Etter tidligere hendelser har jeg fått trustissues når det gjelder gutter. Vel ikke bare gutter, men spesielt gutter. Jeg har også fått en "fobie", at folk ikke kan ta meg på haka. Til og med jeg grøsser hvis jeg skal ta meg selv på haka. Og tro meg, får du ta meg på haka.. Ja, da er du virkelig spesiell. Ikke engang GINA, kan ta meg på haka. Okei, nå høres jeg bare gal ut..

But, this is it. Jeg SKAL bli flinkere til å blogge. Og nå er det ikke bare noe jeg sier, men nå mener jeg det faktisk. Jeg skal putte mye mer effort i bloggen, og snart prøve å få tatt noen nye bilder slik at jeg kan få meg ny header!

Er dere glad for at jeg er tilbake?

Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » Februar 2015
hits